Azure

Door servers te virtualiseren, ben je niet langer afhankelijk van één fysieke machine. Zo wordt de beschikbaarheid van de ICT-systemen verhoogd en ben je veel flexibeler. Met Azure wordt een cloud oplossing geïntroduceerd waarmee betrouwbare IaaS- en PaaS-diensten kunnen worden uitgerold, zoals virtuele servers, netwerken en hosted databases. Data wordt opgeslagen in de zwaarbewaakte datacenters.

Hoe staan de kosten voor de Azure oplossing in verhouding tot mijn huidige on-premise omgeving?

Wanneer er gebruik gemaakt gaat worden van Azure in vergelijking met de bestaande on-premise omgeving is het belangrijk dat er geen appels met peren worden vergeleken. Los van het Azure scenario waarvoor gekozen wordt dient bij een on- premise omgeving nog altijd rekening te houden met kosten voor onder meer Windows Server licenties, antivirus licenties, onderhoud, hardware, stroom, koeling, opslag en supportcontracten. Deze kosten zijn er bij de keuze voor Windows of Microsoft Azure niet.

Waarom Azure?

 • Een open en flexibel platform:
  Azure ondersteunt een groot aantal besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, hulpprogramma’s, databases en apparaten. Voer Linux-containers met Docker-integratie uit, bouw apps met JavaScript, Python, .NET, PHP, Java en Node.js, en bouw back-ends voor iOS-, Android- en Windows-apparaten

 • Schalen naar behoefte: 
  Binnen Azure kunt u snel omhoog en omlaag schalen om te voldoen aan de vraag van de organisatie. 

 • Veilig werken in de cloud:
  Microsoft vervult een toonaangevende rol binnen de branche in de bescherming en privacy van gegevens. Microsoft was de eerste cloud provider die door de gegevensbeschermingsautoriteiten van de Europese Unie werd erkend voor haar streven om aan de strenge EU-privacywetgeving te voldoen.

Wat zijn de verschillen tussen Windows Azure Pack en Microsoft Azure?

Windows Azure

Microsoft Azure

Windows Azure Pack is op eigen hardware geïmplementeerde Azure-technologie, waarmee eenvoudig virtuele servers, datacenters en netwerken kunnen worden geconfigureerd en geactiveerd. Het is een zeer flexibele oplossing, die bovenop Windows Server en System Center draait om zo het gebruikersgemak te verhogen. Bij Windows Azure wordt maandelijks een vast bedrag betaald. Data wordt opgeslagen in de zwaarbewaakte datacenters in Amsterdam

Microsoft Azure is de publieke cloud van Microsoft, waarmee Caldoo betrouwbare IaaS- en PaaS-diensten kunnen uitrollen, zoals virtuele servers, netwerken en hosted databases. De betreffende virtuele servers worden gehost in de beveiligde Azure datacenters van Microsoft. Bij Microsoft Azure wordt enkel betaalt voor de resources die daadwerkelijk gebruikt. Data wordt opgeslagen in de zwaarbewaakte datacenters van Microsoft.

Waarom kiezen klanten voor Windows Azure?

 • Belangrijke data wordt opgeslagen in Nederlandse datacenters.

 • Optimale performance door SSD powered storage en standaard ingebouwde redundantie.

 • Eenvoudig up- en downsizen van werkgeheugen, processoren en diskruimte.

Waarom kiezen klanten voor Microsoft Azure?

 • Een open en flexibel platform met legio aan mogelijkheden.

 • Per maand betalen en zelf gemakkelijk op- en afschalen. Dat is pas flexibiliteit.

 • Veilig werken in de cloud met vooruitstrevende bescherming en privacy van gegevens.

Samengevat zetten wij de verschillen graag op een rijtje:

Windows Azure Pack Microsoft Azure Pack
Type Cloud Private Public
Lokatie Cloudomgeving Amsterdam Wereldwijd
Lokatie dataopslag Amsterdam Keuze uit lokatie wereldwijd
Eigendom Hardware Caldoo Microsoft
Beheer van de omgeving Caldoo Microsoft
Afrekenmodel Vast bedrag per maand Variable bedrag per maand
Support Caldoo Door Microsoft tegen additionele kosten

Gereed om aan de slag te gaan?

Bel ons op 0492 77 51 74 of neem contact met ons op.