Whitepapers & eBooks Caldoo Groep

Hieronder treft u de diverse Whitepapers en eBooks van Caldoo aan. Je kunt deze downloaden door op de betreffende link van het Whitepaper en of eBook te klikken.

Mobile Hacking, hoe te voorkomen?

Mobile Hacking

Mobile hacking komt vaker en vaker voor. Steeds meer hackers maken misbruik van de zwakke beveiliging van mobiele devices om bijvoorbeeld wachtwoorden en userid’s of bedrijfskritische informatie te stelen. Dat vraagt om een overkoepelende security oplossing, die niet alleen het bedrijfsnetwerk, maar ook alle daarop aangesloten mobiele apparaten adequaat beveiligt.

In dit e-book lees je meer hierover.

10 redenen waarom Sandblast hoog scoort in security testen

10 redenen sandblast

Een oplossing voor Endpoint Security die we in ieder geval van harte kunnen aanbevelen is die van Check Point Sandblast Agent. Deze oplossing komt in onafhankelijke gerenommeerde testen steevast als zeer hoogwaardige oplossing naar voren. Daar zijn goede redenen voor. In deze infographic vind je de argumenten op een rij.

eBOOK MOBILE DATA PRIVACY

Ebook mobile data privacy

4 belangrijke bouwstenen voor een adequate Mobile Security Strategie

Mobiele diensten en devices worden steeds meer gebruikt voor dagelijkse activiteiten, zowel persoonlijk als zakelijk. Op dit moment vindt 57% van al het zakelijk internet gebruik binnen een organisatie mobiel plaats.

Dat houdt automatisch in dat deze mobiele apparaten toegang krijgen tot bedrijfsgegevens, terwijl deze apparaten niet altijd vertrouwd kunnen worden. Deze wijze van werken impliceert dat miljarden aan bedrijfsgegevens voortdurend tussen informatiesystemen, applicaties en mobiele apparaten worden uitgewisseld en de bestaande contouren van informatiebeveiliging oprekken. Tegelijkertijd verwachten autoriteiten, klanten en medewerkers van organisaties dat de privacy van de gegevens die worden afgehandeld via mobiel volledig wordt gewaarborgd door de organisaties waar ze werken en dat deze organisaties de juiste middelen inzetten om datalekken te voorkomen.

Dit eBook bevat de belangrijkste elementen voor een adequate Security Strategie die medewerkers van organisatie moeten weten om succesvol informatiebeveiliging op te zetten voor al het mobiele dataverkeer binnen en buiten hun organisatie.

11 Best practices for EUM

Hoe mobiele apparaten in de onderneming te beheren en te beschermen

Onze mobiele apparaten zijn zo ingebakken in ons leven – zowel persoonlijk als op het werk – dat het bijna onmogelijk is om een tijd voor te stellen wanneer ze niet tot onze beschikking stonden. De hedendaagse bedrijven en hun werknemers vertrouwen op hun apparaten voor een zo groot aantal en een breed assortiment aan gebruiksscenario’s dat het belang van effectief beheer ervan nog nooit zo groot is geweest.

Moderne IT- en beveiligingsleiders staan voor de uitdagingvan het inrichten, beheren en beveiligen van mobiele apparaten in hun bedrijfsomgeving. Nu met smartphones, tablets, pc’s en Macs op de werkplek, heeft IT één enkel platform nodig dat alle apparaten kan beheren, ongeacht wat voor soort. Hoewel het misschien complex klinkt, is de aanpak die u kunt volgen om deze apparaten te beheren relatief eenvoudig. Volg deze 11 stappen en u bent op weg om effectief mobiel beheer in de onderneming te beheren.

7 Tips om de privacy van jou en jouw medewerkers te waarborgen

Is jouw smartphone een luistervink?

Heb je ooit meegemaakt dat jouw smartphones een advertentie presenteert die een beetje te toevallig is? Bijvoorbeeld een advertentie voor iets waar je het net over hebt gehad? Je bent helaas niet de enige! Veel mensen geloven dat hun mobiele telefoon naar hun gesprekken luistert en met zoveel onverklaarbare gerichte advertenties in diverse apps is het gemakkelijk te begrijpen waarom. 

Dit is niet alleen een consumenten probleem, ook onze zakelijke klanten maken zich zorgen over de vraag of hun werknemers en leidinggevenden via hun mobiele apparaten worden gevolgd en afgeluisterd door ongewenste partijen.
Vanuit ons perspectief is de privacy van gebruikers fundamenteel voor mobiele beveiliging. Dus heeft Wandera deze ‘Luistervink’-theorie mee naar haar lab genomen voor onderzoek en om de vraag voor eens en voor altijd te beantwoorden.
Lees in het document de resultaten van het onderzoek en de 7 tips om de privacy van jouw en je medewerkers te waarborgen.

Van den Udenhout zet MaaS360 in voor uniformiteit qua inrichting en veiligheid van tablets en smartphones

Hoe innovatie en goed beheer samengaan

Erik van Uffelen, ICT Manager bij de van Udenhout groep zat met de uitdaging hoe hij innovatie en het beheer en het veilig werken met smartphones en tablets kon combineren. De autowereld is erg innovatief en ook zij zoekt toevlucht in de toepassing van mobiele applicaties en apparaten om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen en het onderhoud van de voertuigen zo efficiënt en effectief mogelijk te verzorgen. Elk merk ontwikkeld zo haar eigen specifieke applicaties. Steeds meer medewerkers van Van den Udenhout maken dan ook gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Met MaaS360 heeft hij een oplossing gevonden voor zijn uitdaging.