Devices

Gemiddeld 65 % van de zakelijke apparaten hebben een KRITIEK besturingssysteem

Netwerk

1 op de 5 Enterprise mobile devices heeft een netwerk aanval meegemaakt

Applicaties

Meer dan 480.000 nieuwe mobile malware applicaties verschijnen er per maand 

Phishing

90% van de datalekken starten met Phishing; 60% daarvan via een mobile device

Mobile Security voor een Mobile wereld.

De werkplek van vandaag is overal. CIO’s en CISO’s en hun teams hebben behoefte aan veilige mobiele medewerkers en zakelijke mobiele beveiligingsoplossingen die flexibele gebruik van apps, inhoud en bedrijfsbronnen op verschillende apparaten mogelijk maken. Of ze nu Bring-Your-Own-Device (BYOD), Choose-Your-Own-Device (CYOD) of een bedrijfsaansprakelijkheidsomgeving ondersteunen, ze hebben strategische opties nodig voor mobiele beveiligingsbedreigingen en preventie. Zoals risico-inzichten en gedragsanalyse, beveiliging beleid en containerisatie van missie kritieke middelen.

Voordelen

Voer realtime AI-gestuurde risicobeoordelingen uit

Met Watson® levert IBM Security™ MaaS360® Advisor inzicht in de risico’s die van invloed kunnen zijn op uw ingeschreven apparaten en gebruikers. MaaS360 User Risk Management gaat nog een stap verder met deze inzichten door een continu bijgewerkte risicoscore te ontwikkelen voor elke ingeschreven gebruiker.

Bescherm kritieke apps en gegevens met containerbeleid

Inperking is al sinds de begindagen van mobiel apparaatbeheer (MDM) een hoeksteen van mobiele beveiliging en gaat vandaag de dag nog steeds door om een evenwicht te bereiken tussen gebruikersproductiviteit en bedrijfsgegevensbescherming. Of het nu wordt gebruikt voor preventie van gegevensverlies (DLP) of het instellen van authenticatie voor een bedrijfsapplicatie, MaaS360 heeft de juiste container-app voor de klus.

Onderneem direct actie met verdediging tegen mobiele dreigingen

IBM Security™ MaaS360 Mobile Threat Management (MTM) kan malware die afkomstig is van verdachte apps detecteren en herstellen voordat ze hoofdpijn veroorzaken. Door middel van een samenwerking met derden zoals Checkpoint en Wandera, leveranciers van mobiele bedreigingsverdediging (MTD), worden deze mogelijkheden verdiept door verdediging tegen phishing, man-in-the-middle, cryptojacking en andere op apparaten, netwerken, apps en inhoud gebaseerde bedreigingen.

Platform

Platform for mobile security

De cybercriminelen van tegenwoordig zijn geavanceerder geworden, werknemers gebruiken eindeloze apps en gegevens zijn valuta geworden. Bedrijven staan onder druk om investeringen en strategieaanpassingen te doen met behulp van mobiele beveiligingsoplossingen. Maar die zijn niet alleen voor smartphones en tablets. Laptops, desktops, IoT en niet-standaard apparaten kunnen net als hun mobiele tegenhangers worden beheerd. UEM-platforms die zijn uitgerust met AI-gestuurde dreigingsinformatie en herstel, moeten elk gesprek over eindpuntbeveiliging stimuleren.

Mobile Security Oplossingen

Beheer van mobiele apparaten (MDM)

De basis van elke UEM-implementatie is MDM. Hoewel UEM-oplossingen een uitgebreide reeks beveiligings- en productiviteitstools bieden voor elk apparaat, maakt dat allemaal niet uit als apparaten zelf niet op basisniveau zijn ingeschreven en beheerd. MDM-oplossingen bieden het op API gebaseerde beleid, ondersteuning op dezelfde dag voor alle populaire besturingssystemen, nalevingsregels en app-distributie die de ruggengraat vormen van elk MDM-platform.

Enterprise Mobility Management (EMM)

EMM-oplossingen vertegenwoordigen een evolutie van MDM, een middenweg naar volledige UEM met een focus op de gebruikerservaring en gegevensbeveiliging. Binnen MaaS360 omvatten EMM-functies de beveiligde container – een gecodeerde sandbox die is geïnstalleerd op gebruikersapparaten die zijn uitgerust met werkplekapplicaties – evenals identiteitstools en beleid voor mobiel app-beheer (MAM) voor bedrijfsapps.

Bring Your Own Device (BYOD)

BYOD is een bedrijfsbeleid dat werknemers in staat stelt mobieler te zijn — om van hun wereld hun kantoor te maken. Simpel gezegd, BYOD moedigt het gebruik van persoonlijke apparaten (smartphones, tablets, laptops en wearables) aan om overal toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Van native containers tot ontwikkelaarsfuncties zoals gebruikersinschrijving en Android Enterprise, MaaS360 ondersteunt alle soorten BYOD-implementatie.

Unified Endpoint Management (UEM)

UEM biedt een vereenvoudigde en geconsolideerde benadering voor apparaatbeheer. Het is een culminatie van het apparaatbeleid dat beschikbaar is in MDM en de gegevensbeveiliging en identiteitsfuncties die worden geboden door EMM-implementatie. UEM voegt aan die mogelijkheden toe, gelaagdheid verdediging tegen bedreigingen, AI-analyse en het beheer van elk apparaat — of het nu smartphone, tablet, laptop, desktop of IoT is, met behulp van een van de meest gebruikte mobiele besturingssystemen.

9 redenen om Mobile Security te implementeren?

  • Onbekende derden toegang versperren tot jouw vertrouwelijke bedrijfsgegevens

  • Voorkomen ongevraagd delen van jouw locatie gegevens met derden

  • Beletten van het ongevraagd gebruik maken van jouw netwerkfaciliteiten

  • Ondervangen van het ongevraagd versturen van jouw adresboek cq contactlijsten naar onbekende sites

  • Apps beschermen tegen malware schillen en overlay schermen

  • Preveniëren van het doorsluizen van jouw persoonsgegevens zoals credit kaart en bankgegevens naar onbekende derden

  • Afwenden van het stelen van foto’s en of het maken van geluidsopnames

  • Verhinderen dat emails en tekstberichten worden onderschept

  • Voorkomen dat door phishing toegang wordt gekregen tot jouw device en netwerk

Next Steps

IBM Security MaaS360 met Watson

Ontdek de open-cloudbenadering van mobiele beveiliging en uniform eindpuntbeheer (UEM).

Ontdek IBM Security MaaS360 met Watson →

Probeer 30 dagen gratis

Ervaar de MaaS360-ervaring en zie hoe eenvoudig het kan zijn om mobiliteit te beheren.

30 dagen gratis uitproberen →

Best practices op het gebied van beveiliging voor apparaten en hun gebruikers

Ontdek hoe MaaS360 zorgt voor effectieve apparaat- en gebruikersbeveiliging. (Pdf 5,1 MB)

Leer meer →

Ontdek alle bronnen

Ontvang de nieuwste UEM-analistenrapporten, oplossingsoverzichten, webinars en whitepapers.

Leer meer →