Van Geloven zet MaaS360 in voor central beheer en security van tablets en smartphones

Challenge

De markt wordt steeds sneller en de business vraagt om toegang tot bedrijfsinformatie ook buiten kantoor. Steeds meer medewerkers van Van Geloven maken dan ook gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Om de stijgende werkdruk in relatie tot het beheer te verlagen en de security risico´s met betrekking tot het gebruik van bedrijfsgegevens op die mobiele apparaten uit te bannen heeft Van Geloven besloten het centrale beheer van deze apparaten te gaan regelen.

Solution

Van Geloven heeft gekozen voor IBM MaaS360 Enterprise Mobility Management voor het centrale beheer. Voor optimale beveiliging van de gegevens en een scheiding aan te brengen tussen werk en privé is wordt de MaaS360 container ingezet.

Benefits

Hardware en operating systeem onafhankelijk. Met eenvoudig, efficiënt beheer van alle smartphones and tablets wordt vanuit een centrale omgeving uniformiteit in configuratie en security beleid afgedwongen. De Zakelijke omgeving (container) op de mobiele apparaten heeft een waterdichte security en is middels single sign-on password-protectie en toch heel gebruikers-vriendelijk.

Een feestje voor iedereen

Van Geloven telt meer dan achthonderd medewerkers en vier fabrieken. Hiermee zijn zij al jarenlang een gerenommeerde speler op de markt voor snacks. Snacken zit in hun genen! Het assortiment bevat kroketten, frikandellen, bami, loempia’s en saté, maar ook kipproducten en andere specialiteiten. Alle producten worden gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, door kundige medewerkers met passie voor hun vak. Zij verkopen hun snacks onder verschillende eigen merknamen aan vrijwel alle Nederlandse en Belgische retailers. Daarnaast maken zij snacks voor diverse grossiers in binnen en buitenland en leveren zij aan diverse retailers en grossiers buiten de Benelux. Tevens produceren zij ook voor industriële afnemers. 

Van Geloven biedt klanten een uitgekiend assortiment lekkere, kwalitatieve en verantwoorde snackproducten met een goed rendement. Onder het assortiment vallen zes sterke merken. Hun vertrouwde snacktoppers – zoals de Van Geloven kroket, de Van Lieshout frikandel, De Welten Bami Oriental, de Bourgondische kroket en de Mora KipKorn – zijn favoriet in de markt. Onlangs zijn daar merken van Royaan en Swinkels Snackery & Backery aan toegevoegd.

Noodzaak voor beveiliging

De wereld wordt steeds dynamischer en de business wordt gevraagd snel en accuraat in te spelen op situaties. Mobiele apparaten en het gebruik van apps daarop worden daarom meer en meer ingezet. Bijvoorbeeld voor de inzage in klant-informatie, marketingmateriaal, het noteren van orders, het lezen van e-mail en documenten die achter de firewall zitten. Nu is deze informatie vertrouwelijk en bedrijfsgevoelig dus reden te meer om een gedegen beveiliging te realiseren. De eindgebruikers verwachten echter wel eenvoud in gebruik. Bij verlies of diefstal van apparaten is het van belang snel te kunnen schakelen en op afstand bedrijfsinformatie van de apparaten te kunnen verwijderen.

Goed beheer blijft een uitdaging

Raymond Coenen, infrastructuur manager van Van Geloven zat met de uitdaging hoe kan ik ervoor zorgen dat de security van de smartphones en tablets op een voor Van Geloven acceptabel level blijft en overal gelijk, zonder geconfronteerd te worden met torenhoge beheerkosten en hoge werkdruk voor de servicedesk en gelijktijdig security gebruikersvriendelijk te houden.

Het IT team van Van Geloven besloot uit te gaan kijken naar een geschikte op Cloud gebaseerde oplossing

Een mobility specialist van Caldoo was zo gevonden volgens Raymond. “Caldoo heeft ons prima ondersteund vanaf het eerste begin; de leverancier en pakket selectie, Proof Of Concept tot aan de implementatie”. Na een Proof of Concept met Caldoo is uiteindelijk gekozen voor MaaS360 de oplossing van IBM. Volgens Raymond past de oplossing perfect bij hun eisen en wensen in relatie tot security en beheer.

Een belangrijke overweging in de beslissing is de wetenschap dat IBM een wereldspeler is en een betrouwbare software- en dienstenleverancier. Daarnaast zijn zij al jaren marktleider in dit segment. IBM is in staat om nú maar ook in de toekomst bij te blijven bij alle ontwikkelingen waardoor het platform mee zal bewegen. Daarmee zijn wij verzekerd van een future proof oplossing

“Alle mobiele apparaten uniform beheert vanuit één centraal platform.”

Waterdichte security

Met MaaS360 en de container op de apparaten heeft Van Geloven alles in huis om een veilige manier van werken op de mobiele apparaten te garanderen en ondersteunen. Single Sign-on maakt het daarnaast nog eens heel gebruikersvriendelijk.

Cloud

De voordelen van een Cloud platform spreken mij erg aan aldus Raymond. Ik hoef mij geen zorgen te maken over installatie en alle frequente updates van het platform. Dit wordt nu On-the-Fly next day geregeld door IBM en scheelt ons veel werk en zorgen, daarnaast hoeven wij ons geen zorgen te maken voor het support van het platform, wetende dat er een servicedesk beschikbaar is van Caldoo en IBM waar we met alle vragen terecht kunnen.

Nu kunnen wij ons focussen op waar het echt om gaat, het securitybeleid. Een wijziging en het doorvoeren van dit beleid op alle apparaten is nu een fluitje van een cent.

Security met IBM MaaS360

IBM MaaS360 Enterprise Mobility Management is een Cloud gebaseerde oplossing voor het beheer van mobiele apparaten, apps, persoonlijke en bedrijfsinformatie en mobiele toegang tot business resources. Voor Van Geloven zijn vooralsnog de volgende functionaliteiten van belang; Update management, uniformering security en beleid, Password based Single Sign-on autorisatie en volledig afgeschermd en beveiligde container op de apparaten voor bedrijfsgevoelige informatie.

Look en Feel voor iedereen hetzelfde

Binnen Van Geloven zijn verschillende Tablets en Smartphones en verschillende soorten Operating Systemen in gebruik. Voor de beheerders is dit nu geen enkel punt. De ingestelde policies en regels zijn namelijk uniform voor alle type apparaten en onafhankelijk van het Operating systeem. Daarnaast weten de beheerders nu ook exact wat de gebruiker “Business Wise” aan apps op het apparaat heeft staan. De zakelijke omgeving is voor iedere gebruiker identiek ingericht in de beveiligde container. Binnen deze container zijn e-mail, documenten en de benodigde Apps voorhanden. Voor de gebruiker heel gebruikersvriendelijk en toch erg veilig.

Contact

Voor meer informatie over onze dienstverlening neemt u contact op met:

Charles Thomas (charles.thomas@caldoo.nl

+31 6 5267 3044

Hans van Oorschot (hans.van.oorschot@caldoo.nl

+31 6 2124 7424