Van den Udenhout zet MaaS360 in voor uniformiteit qua inrichting en veiligheid van tablets en smartphones

Uitdaging

De autowereld is erg innovatief en ook zij zoekt toevlucht in de toepassing van mobiele applicaties en apparaten om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen en het onderhoud van de voertuigen zo efficiënt en effectief mogelijk te verzorgen. Elk merk ontwikkeld zo haar eigen specifieke applicaties. Bij Van den Udenhout wordt hiervoor gebruik gemaakt van iPad’s.

Om de stijgende werkdruk in relatie tot het beheer van de verschillende iPad’s en de daarop aanwezige Apps te verlagen en de veiligheidsrisico´s met betrekking tot het gebruik van bedrijfsgegevens uit te bannen heeft Van den Udenhout besloten het beheer centraal te gaan regelen.

Oplossing

Van den Udenhout heeft gekozen voor IBM MaaS360 Enterprise Mobility Management voor het centrale beheer. Voor optimale beveiliging van de gegevens en uniformiteit van inrichting van alle mobiele apparaten.

Voordelen

Door de inzet van MaaS360 is het aantal tickets enorm afgenomen. Uniformering en standaard configuratie van bijvoorbeeld WiFi instellingen voorkomt dat medewerkers zelf wijzigingen aanbrengen en zo minder fouten kunnen maken.

De mens staat bij van den Udenhout centraal

Autobedrijf Van den Udenhout B.V. is de grootste Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en ŠKODA dealer van Zuid – Nederland. Naast de verkoop en het onderhoud van Volkswagen, Audi, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en ŠKODA biedt Van den Udenhout een scala aan diensten zoals autoverhuur, lease, schadeherstel (Carlux en Boschman), Bedrijfswagen Inbouw Centrum (BIC) en een webshop.

Autobedrijf Van den Udenhout werd in 1957 opgericht door Jan van den Udenhout. Het eerste autobedrijf met een koffiebar voor de klanten! Sinds 1957 staat de mens bij Van den Udenhout centraal. De verkoop van de Kever groeide eind jaren vijftig en begin zestiger jaren spectaculair. Het pand werd dan ook al snel te klein, waardoor uitbreiding niet uit kon blijven. Door de jaren heen werden diverse vestigingen geopend. Uiteindelijk zijn er anno 2015 acht vestig- ingen: twee in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Oss, Son, Veghel en Veldhoven.

Noodzaak voor beveiliging

De wereld wordt steeds dynamischer en de organisatie wordt gevraagd snel en accuraat in te spelen op situaties. Mobiele apparaten en het gebruik van apps zijn niet meer weg te denken en worden daarom meer en meer ingezet, ook in de Autobranche. Bijvoorbeeld voor het gezamenlijk samenstellen van de auto met de klant en het maken van de offerte, toegang tot marketing-materiaal of het noteren van orders. Op de schade-afdeling bij het invullen van schaderapporten en ook in de werkplaats voor het lezen en bekijken van technische informatie en instructievideo’s en het draaien van diagnostics. Daarnaast voor de meer algemene toepassingen zoals het lezen van e-mail en documenten die achter de firewall zitten. Nu is al deze informatie vertrouwelijk en bedrijfsgevoelig dus reden te meer om een gedegen beveiliging te realiseren. De eindgebruikers verwachten echter wel eenvoud in gebruik. Bij verlies of diefstal van apparaten is het van belang snel te kunnen schakelen en op afstand bedrijfsinformatie van de apparaten te kunnen verwijderen.

Goed beheer blijft een uitdaging

Erik van Uffelen, ICT manager van Van den Udenhout zat met de uitdaging hoe kan ik ervoor zorgen dat de security van de tablets op een acceptabel level blijft en de uniformiteit van inrichting van de verschillende systemen gewaarborgd is, zonder geconfronteerd te worden met hoge kosten voor beheer en hoge werkdruk voor de servicedesk en gelijktijdig security gebruikersvriendelijk te houden.

Het IT team van Van den Udenhout besloot uit te gaan kijken naar een geschikte op Cloud gebaseerde oplossing. Een mobility specialist van Caldoo was zo gevonden volgens Erik. “Caldoo heeft ons prima ondersteund”. Na de demo was het voor Erik en Fedor van der Burgt (senior ICT specialist) al duidelijk dat MaaS360 van IBM perfect zou passen bij hun eisen en wensen in relatie tot security en beheer.

Een belangrijke overweging in de beslissing is de wetenschap dat IBM een wereldspeler is en een betrouwbare software- en dienstenleverancier. Daarnaast zijn zij al jaren marktleider in dit segment. IBM is in staat om nú maar ook in de toekomst bij te blijven bij alle ontwikkelingen waardoor het platform mee zal bewegen. Daarmee zijn wij verzekerd van een toekomst vaste oplossing.

 “Alle mobiele apparaten uniform beheert vanuit één centraal platform.”

Security met IBM MaaS360

IBM MaaS360 Enterprise Mobility Management is een Cloud gebaseerde oplossing voor het beheer van mobiele apparaten, apps, persoonlijke en bedrijfs-informatie en mobiele toegang tot business resources. Voor Van den Udenhout zijn vooralsnog de volgende functionaliteiten van belang; Update management, uniformering inrichting mobiele apparaten, uniformiteit in security en beleid, Password based autorisatie en volledig afgeschermd en beveiligde bedrijfsgevoelige informatie.

Zelfde Look en Feel voor iedereen

Van den Udenhout Uitstraling en herkenning is ook belangrijk geweest voor succes. Samen met de marketing afdeling is er tijd gestoken in de opmaak en is er voor gezorgd dat alle apparaten dezelfde achtergrond hebben en juiste logo’s worden getoond. Dit zorgt er ook voor dat de medewerker er met trots mee werkt.

Binnen Van den Udenhout is gekozen voor Apple iPad’s maar toch was er een grote variëteit qua OS versies en configuratie in gebruik. Voor de beheer-ders is dit nu geen enkel punt meer. De ingestelde policies en regels zijn uniform voor alle type apparaten en onafhankelijk van de versie van het Operating systeem.

Cloud

De voordelen van een Cloud platform spreken mij erg aan aldus Erik. Ik hoef mij geen zorgen te maken over installatie en alle frequente updates van het platform. Dit wordt nu On-the-Fly geregeld door IBM en scheelt ons veel werk en zorgen, daarnaast hoeven wij ons geen zorgen te maken voor het support van het platform, wetende dat er een servicedesk beschikbaar is waar we met alle vragen terecht kunnen. Nu kunnen wij ons focussen op waar het echt om gaat, het securitybeleid. Een nieuwe App uitrollen of een wijziging doorvoeren van gewijzigd beleid op alle apparaten is nu een fluitje van een cent.

Waterdichte security

Met MaaS360 heeft Van den Udenhout alles in huis om een veilige manier van werken op de mobiele apparaten te garanderen en ondersteunen. De mogelijkheid tot Single Sign-on maakt het daarnaast nog eens heel gebruikersvriendelijk.

Contact

Voor meer informatie over onze dienstverlening neemt u contact op met:

Charles Thomas (charles.thomas@caldoo.nl)
+31 6 5267 3044

Hans van Oorschot (hans.van.oorschot@caldoo.nl)
+31 6 2124 7424