Mobile Threat Defense waarom?

Mobile Threat Defense, waarom moet ik hier iets mee? Het Identity Theft Resource center heeft een report uitgebracht over 2018. Met name Financiële Service organisaties zijn naar verluidt 300 keer vaker getroffen door beveiligingsincidenten dan bedrijven in andere sectoren (Identity Theft Report Centre, 2018). Dit ondanks het feit dat ze zich in een van de meest gereguleerde sectoren bevinden. De potentiële financiële verliezen van een cyberaanval zijn enorm. Dus bedrijven in deze branche, maar ook alle andere branches, moeten ervoor zorgen dat al hun bedrijfsmiddelen en gegevens veilig zijn. Ongeacht waar en hoe ze worden verbruikt. 

ITRC_2018

Cybercriminelen richten zich zowel tot werknemers als tot de klanten van financiële dienstverleners. Medewerkers hebben routinematig toegang tot hun zakelijke e-mail en applicaties via hun smartphones en tablets. Aanvallers richten zich op gegevens op het apparaat en op het device zelf, die ze kunnen gebruiken als vertrekpunt voor toegang tot gevoelige bedrijfssystemen. Zelfs met een geïmplementeerde EMM / UEM lopen gegevens en apparaten nog steeds gevaar. Gartner beveelt aan dat “alle gereguleerde industrieën Mobile Threat Defense (MTD) oplossingen moeten toepassen bovenop hun Mobile Management EMM / UEM” (Gartner’s Mobile Threat Defense Report 2018). Klanten die gebruikmaken van financiële diensten via het mobiele kanaal worden ook aangevallen. Fraudeurs proberen hun inloggegevens en andere gevoelige gegevens te stelen om hun account over te nemen of proberen een poging tot mobiel bankieren om een frauduleuze transactie uit te voeren.

Mobiele gebruikers en apparaten beschermen met SandBlast Mobile is dé Mobile Threat Defense (MTD) oplossing die mobiele gebruikers en apparaten beschermt tegen diefstal van persoonlijke en vertrouwelijke gegevens en apparaat compromissen. Om zo ongeautoriseerde toegang tot gevoelige bedrijfsmiddelen en -gegevens op het apparaat en vanaf het apparaat te voorkomen.

Mobile Threat Defense oplossing SandBlast Mobile:

Mobiele apparaten vormen de achterdeur voor inbreuken op het netwerk en zorgen daardoor dat gevoelige bedrijfsgegevens bloot komen te staan aan ongewenste veiligheidsrisico’s. SandBlast Mobile is dé toonaangevende verdedigingsoplossing voor deze mobiele bedreigingen (Mobile Threat Defense). Het beschermt jouw mobiele apparaten tegen geavanceerde mobiele aanvallen. Zoals phishing, ransomware, malware en schadelijke bots.

sandblast mobile video
 • Biedt eenvoudige implementatie en naadloze integratie met alle toonaangevende UEM-leveranciers

 • Behoudt gebruikersprivacy. SandBlast Mobile analyseert alleen metadata. Geen inhoud van het apparaat wordt gecontroleerd

 • Helpt bedrijven schadelijke datalekken die gepleegd worden op het mobiele kanaal te voorkomen en te voldoen aan regelgeving zoals GDPR, PSD2, etc.

 • Verwaarloosbare impact op batterij-impact, mobiel dataverbruik en apparaatprestaties

 • Inzet geval van BYOD worden specifieke inzet opties geboden zonder toegang tot persoonlijke informatie (PII)

 • Volledige dreigingsdetectie en -vermindering met de beste mobiele vangstsnelheid in de branche

 • Voorkomt phishing en andere inloggegevens tegen diefstal

 • Zorgt ervoor dat het downloaden van schadelijke inhoud die het apparaat kan beschadigen of kan verspreiden via het bedrijfsnetwerk

 • Ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsbronnen en gegevens van een aangetast apparaat kan worden voorkomen 

Klantgerichte applicaties beschermen

SandBlast App Protect biedt mobiele beveiliging als standaard ontwikkeltool voor ontwikkelaars van mobiele apps, om ervoor te zorgen dat de beveiliging van mobiele applicaties vakkundig wordt geïmplementeerd en onderhouden. SandBlast App Protect: 

 • Biedt een beheerde beveiligingsinfrastructuur voor jouw mobiele app / app-ontwikkelaars

 • Analyseert het mobiele hostapparaat om risico-indicatoren te ontdekken

 • Detecteert schadelijke apps die de beschermde app in gevaar kunnen brengen

 • Biedt vakkundig geïmplementeerde app-beveiligingen die voortdurend worden onderhouden en aangepast om de huidige kwetsbaarheden en aanvalsvectoren aan te pakken

 • Helpt fraudeverliezen te voorkomen en voldoet aan voorschriften zoals PSD2

Wat nu te doen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Sandblast Mobile. Hoe deze te implementeren boven op je MDM, EMM of EUM oplossing. Wij vertellen het je graag.