De realiteit

92 procDatadiefstalent van de ICT-afdelingen beperkt nog altijd de toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie en applicaties vanaf mobiele apparaten. Hierdoor komen organisaties onvoldoende tegemoet aan de behoefte van medewerkers om flexibel en mobiel te werken. Vooral angst slachtoffer te worden van datadiefstal is reden de mobiele toegang in te perken.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder 900 ICT-beslissers. Hoewel bijna alle organisaties (98%) de behoefte herkennen, erkent 95 procent van alle ICT-afdelingen dat er binnen hun organisatie sprake is van obstakels die mobiele toegang of verbindingen op afstand in de weg zitten. Zorgen rond de beveiliging vormen het belangrijkste obstakel.

 

Angst voor datadiefstal

Volgens de ‘2015 Global Authentication and Identity Access Management Index’ maken bijna alle respondenten (94%) zich zorgen dat hun organisatie ten prooi valt aan een aanval door hackers ten gevolgen van diefstal van aanmeldingsgegevens of andere kwetsbaarheden in de beveiliging. Deze zorgen nemen toe door de groei van het aantal mobiele endpoints. Binnen de meeste organisaties beschikt elke gebruiker gemiddeld over twee mobiele endpoints en worden per gebruiker gemiddeld drie combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden beheerd. Bovendien is gemiddeld één op de vijf support tickets van ICT-afdelingen afkomstig van gebruikers die hun aanmeldingsgegevens zijn vergeten.

 

Wat willen we?

Werknemers zitten te springen om nieuwe en flexibele manieren om te werken. ICT-afdelingen staan onder druk om dit te faciliteren.

Medewerkers zullen doorgaans doen wat nodig is om een klus te klaren, met of zonder toestemming. Onderzoek heft uitgewezen dat in 2014 circa 53% van de bedrijfsdata wordt gedeeld op publieke cloud omgevingen zoals Facebook, LinkedIn, The Box, Hotmail, Gmail en Twitter.

 

De Oplossing!

Sterke beveiliging en authenticatie op basis van een ‘as-a-service’-model zorgt ervoor dat dit veilig gebeurt, ook als bronnen over verschillende locaties zijn verspreid. Dit zal organisaties in een betere positie brengen om zichzelf en hun medewerkers te beschermen, zonder daar de productiviteit of databescherming aan op te offeren.

 

Meer weten!

Wilt u weten hoe u veilig gebruik kan maken van mobiele devices binnen uw organisatie, neem dan contact met ons op.

Demo portal 4 weken uitproberen!