Bedrijfsdata op mobiele devices ‒ hoe houd Snackleverancier Van Geloven de regie?

Snackleverancier Van Geloven zorgt ook zelf voor mobiele bites

Mobiele devices, ook bedrijven kunnen niet meer zonder. Maar zijn alle zakelijke gegevens op deze datadragers wel waterdicht beveiligd? Dat lost snackproducent Van Geloven op met IBM MaaS360 Enterprise Mobility Management (EMM). Dat EMM niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Van Geloven. Devices toevoegen, apps updaten, content beschikbaar maken, autorisatie instellen ‒ het bedrijf voert zelf het volledige beheer over zijn mobiele devices.

Van Geloven beveiligt met IBM MaaS360 alle mobiele devices van zijn medewerkers, zowel tablets als smartphones, ongeacht het besturingssysteem. Zo kan het bedrijf zijn mobiele workforce, waaronder veel interimmers, altijd voorzien van de juiste apps en content. En dat zonder enige externe ondersteuning. Hoe de snackproducent dat aanpakt? Raymond Coenen, ICT Infrastructure Manager biedt ons een kijkje in de keuken bij de Van Geloven-productielocatie van Mora in Maastricht.

Security policy centraal uitrollen

“Welke apps gebruikt een medewerker, op welk device en is hij daarvoor geautoriseerd? Dat zijn vragen die we bij Van Geloven met enkele clicks in het IBM MaaS360 beheerportal kunnen beantwoorden”, vertelt Coenen. “We kunnen ook eenvoudig zelf onze security policy uitrollen, voor specifieke devices, groepen gebruikers of alle toestellen.” Van Geloven kan bijvoorbeeld een medewerker verplichten een wachtwoord te gebruiken en instellen waar deze aan moet voldoen. Of zorgen dat een buitendienstmedewerker alleen via een beveiligd Wi-Fi op een bepaalde locatie zakelijke content mag inzien, delen of aanpassen.

Expense Management

Niet alleen qua security, maar ook qua budget heeft Van Geloven alles in eigen hand. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld instellen hoeveel mobiele data een medewerker mag gebruiken en dat iemand zijn databundel alleen op zijn zakelijke smartphone mag gebruiken. Coenen: “Houdt iemand zich niet aan onze security-regels, dan kunnen we maatregelen instellen, zoals een melding aan de gebruiker, manager of het automatisch blokkeren van data roaming.”

“Ook nieuwe toestellen koppelen we zonder externe ondersteuning. Dat is een kwestie van een device aanmaken in het portal. De gebruiker hoeft alleen de IBM MaaS360 App te downloaden”, zegt Coenen. Hierin vindt hij Content Library en App Store. Via het portal kan Van Geloven instellen welke applicaties iemand in zijn zakelijke profiel mag gebruiken. De hoeveelheid apps, gedeelde content en gekoppelde devices die de snackleverancier kan toevoegen aan IBM MaaS360 is onbegrensd. Zo weet Van Geloven zeker dat het ook in de toekomst altijd zelf de regie over zijn mobiele devices houdt.

Meer weten over hoe Van Geloven IBM MaaS360 gebruikt? Bekijk de videocase