mobiele devices

Bedrijven investeren de komende jaren flink in Bring Your Own Device (BYOD). De markt maakt naar verwachting een jaar-op-jaar-groei van 25,32% door.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Research and Markets, dat verwacht dat bedrijven in toenemende mate een BYOD-beleid zullen omarmen. Een dergelijk beleid stelt werknemers in staat persoonlijke mobiele apparaten op de werkvloer te gebruiken. De belangrijkste drijfveer in de markt is het groeiende gebruik van verschillende mobiele besturingssystemen, waardoor het beheer van de apparaten steeds complexer wordt.

 

BYOD beveiligingsoplossingen

De groeiende interesse in een BYOD-beleid drijft ook de populariteit van BYOD beveiligingsoplossingen aan. Bedrijven willen de BYOD-apparaten die binnen hun bedrijf wordt gebruikt goed beveiligen. Via BYOD beveiligingsoplossingen kunnen zij configureren wie welke data mag in zien, zeker stellen dat zakelijke data van persoonlijke data wordt gescheiden en kunnen zij deze zakelijke data beheren.

Inmiddels zijn er ook steeds meer applicaties beschikbaar die specifiek gericht zijn op BYOD. Deze apparaten helpen werknemers bijvoorbeeld via mobiele apparaten beter samen te werken en data te delen. Mobiele virtualisatie wordt ook steeds populairder. Hiermee kunnen gebruikers meerdere besturingssystemen gelijktijdig draaien op één mobiel apparaat.

Belangrijk hierbij is de beveiliging, het gebruik van app’s en het beheer van uw gegevens op deze apparaten nauw aansluit bij de eisen van uw organisatie. Caldoo Device Management zorgt er dan ook voor dat het deze apparaten op een eenvoudige, efficiënte en flexibele wijze kunnen worden gemanaged.