cdmZakelijke mobiele applicaties worden bij veel organisaties nog aangeboden via een eigen private cloud infrastructuur. In deze situatie bevinden applicaties en data zich altijd in een omgeving waar controle op uitgeoefend kan worden. Je zou kunnen zeggen dat de organisatie in dit geval centraal staat.  Het doel is om de werknemer centraal te stellen. Omdat de mobiele technieken in de afgelopen jaren ontzettend zijn verbeterd verwacht de werknemer dat technieken die op de werkplek beschikbaar zijn, ook op andere locaties te gebruiken zijn.

Het Bring Your Own (BYO) probleem van de ICT consument

De ICT consument stelt steeds meer eisen aan hun werkomgeving. In verband met de beveiliging en het beheer wordt het gebruik van Personal en Private Clouds strikt gescheiden gehouden. Gebruikers willen echter dat voor werkzaamheden bepaalde zakelijke mobiele applicaties en data mobiel te gebruiken zijn. Denk hierbij aan:

  • Mobiele applicaties
  • Mobiele mail, agenda en contacten
  • Mobiele data bestanden
  • Mobiele communicatie

Gebruikers willen ook bepalen welke mobiele apparaten zij hiervoor kunnen gebruiken:

  • Een flexibele werkplek op het kantoor
  • (Persoonlijke) smartphone, tablet of laptop
  • Werkplek buiten het kantoor (Thuis, 3rd party)

Onveilige manier van werken

In veel bestaande werksituaties is voor deze opties nog weinig mogelijk. Dit zorgt ervoor dat werknemers voor eigen oplossingen gaan zorgen zoals het verplaatsen van gegevens via USB-sticks of diensten als Gmail en Dropbox. Dit betekent dat er continu beveiligingsregels worden overtreden wat resulteert in blokkades van deze diensten, en irritaties bij werknemers. Iedere organisatie zou een beleid moeten hebben voor het gebruiken van zakelijke mobiele applicaties zodat hier geen misverstanden over kunnen bestaan.

Wilt u weten wat een mooie en eenvoudige manier is om deze problemen op te lossen, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer of de mogelijkheden die Caldoo Device Management u biedt.