Bring Your Own Device en Cloud toepassingen

BYOD cloudCloud computing wordt meer en meer toegepast in de privé omgeving, maar nog niet zo vaak zakelijk. De ICT-infrastructuur is hier simpelweg bij veel organisatie nog niet klaar voor. De vraag naar cloud diensten voor Bring Your Own device of Bring your own App neemt hand over hand toe en werknemers gaan op zoek naar eigen oplossingen. Dit tot ongenoegen van het verantwoordelijk IT management. Dit leidt uiteindelijk tot onveilige situaties met betrekking tot gevoelige bedrijfsinformatie. Daarom is het tijd voor organisaties om te gaan investeren in een technologie die deze manier van werken uitstekend en flexibel kan faciliteren.

Huidige en gewenste situatie

Op dit moment wordt bij veel bedrijven gewerkt met een (virtuele) desktop omgeving, in een eigen privé cloud. De veiligheid wordt hier gegarandeerd door toegang tot het systeem met bijvoorbeeld een personeelspas.

Bij de organisatie van de toekomst staat de gebruiker van de diensten centraal en doet zich eigenlijk voor als consument. Zijn werkplek is daar waar hij of zij toegang heeft tot het internet. Men maakt gebruik van de persoonlijke mobiele apparaten waarmee verbinding kan worden gemaakt met de cloud dienst van de organisatie of van derden.

Werknemers krijgen steeds meer behoefte aan deze mogelijkheden:

  • Bij mij thuis werkt dat wel!
  • Waarom werkt dat bij ons niet net zo?
  • Hoezo is dat te duur, mij heeft het toch ook niets gekost?”
  • Ik zou graag zelf willen kiezen met welke (mobiele) apparaten ik kan werken.

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u dit voor elkaar krijgt? Met onze dienstverlening Enterprise Mobility ontzorgt Caldoo de klant volledig op het gebied van beheer van de mobiele apparaten (telefoon, tablet en laptop) en beveiliging van de data en app’s. Het beheer gebeurt vanuit een centrale Cloud gebaseerde oplossing.

Met andere woorden zo kan u ervoor zorgen dat het beheer van mobiele apparaten van uw eigen medewerkers of inhuur zoals telefoons, tablets en laptop eenvoudig en flexibel kunnen worden gemanaged en beheerd, door ons of door uw eigen organisatie. Waarbij de privacy van de informatie in uw organisatie ten alle tijden gewaarborgd is.

Wij zouden daarom graag met u eens van gedachten willen wisselen over het thema Enterprise Mobility en de business case met de voordelen voor u uitwerken. Laat uw contactgegevens hier achter en wij maken graag een afspraak met u.