De komst van Bring Your Own Device (BYOD), een trend waarbij werknemers persoonlijke mobiele apparaten voor zakelijke doeleinden gebruiken, brengt allerlei veiligheidsrisico’s met zich mee. Gebruikers zijn geneigd onveilig gedrag te vertonen op mobiele apparaten, wat de veiligheid van bedrijven in gevaar brengt.

Hiervoor waarschuwt Aruba Networks, leverancier van netwerkapparatuur, in het onderzoek “Is Your Business Running the Risk”. Voor het onderzoek werden 11.500 medewerkers van bedrijven uit 23 landen wereldwijd ondervraagd. Zes op de tien geeft toe hun zakelijke apparaten met regelmaat te delen met andere. Hiermee bestaat de kans dat werknemers onbevoegden toegang geven tot bedrijfsdata.

Geen wachtwoord

Bijna de helft van de respondenten geeft aan geen wachtwoord op hun apparaat te hebben. 22% stelt zelfs geen enkele beveiligingsmaatregel te hebben genomen aangezien zij hierdoor data makkelijker kunnen delen met anderen.
Security blijkt bij werknemers een lage prioriteit te hebben. Beveiliging staat op de vijfde plaats als het gaat om selectiecriteria voor BYOD-apparatuur. Het merk en besturingssysteem vinden werknemers belangrijker. 87% van de medewerkers geeft aan er vanuit te gaan dat IT-afdelingen hun zullen beschermen tegen cyberdreigingen. Tegelijkertijd geeft 31% aan wel eens data te zijn verloren door verkeerd gebruik van een mobiel apparaat.

Regels breken

Ook blijken werknemers regels met een gerust hart te breken. 56% van de werknemers geeft aan bereid te zijn tegen de wensen van hun baas in te gaan om iets gedaan te krijgen. 51% stelt dat mobiele technologieën hen in staat stellen productiever en met meer betrokkenheid te werken. 77% wil aan de slag met zelfbediening rond IT.

De Oplossing

Wilt u weten wat een mooie en eenvoudige manier is om deze problemen op te lossen, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer of de mogelijkheden die Caldoo Device Management u biedt.