Whatsapp Logo

WhatsApp, steeds meer mensen gebruiken het maar ook bedrijven. Eveneens helaas ook spammers. Iedereen heeft wel eens vreemd bericht of telefoonoproep ontvangen via WhatsApp. Vaak gaat het om spam en vreemde berichten uit het buitenland. Wanneer je zo’n oproep of bericht is het aan te raden deze te melden als spam.

Door dit te melden kan WhatsApp de spammer aanpakken en de toegang tot de dienst ontzeggen en eventuele verdere maatregelen treffen. Het melden in WhatsApp werkt erg eenvoudig en is eigenlijk aan te raden voor iedereen die hiermee in aanraking komt.

WhatsApp: Spam rapporteren

  • Open WhatsApp

  • Navigeer naar het tabblad ‘Chats’

  • Selecteer het gesprek van de spammer

  • Tik bovenin op de naam/telefoonnummer

Whatsapp screens

Er worden nu verschillende opties geopend, scrol naar beneden en tik vervolgens op ‘Rapporteer Spam’. Er opent een pop-up menu waar je de mogelijkheid hebt om dit nummer te rapporteren als spam en te blokkeren.

WhatsApp: Vreemde oproepen

Bij een vervelende oproep kun je het contact blokkeren door het tabblad ‘Gesprekken’ te openen. Tik naast het telefoonnummer/naam op de i-knop. Scrol naar beneden en tik op ‘Rapporteer spam’.

Geblokkeerde nummers kun je bekijken via ▸ Instellingen ▸ Account ▸ Privacy ▸ Geblokkeerd.

Tenslotte

Mochten er na aanleiding van dit artikel vragen / opmerkingen zijn dan horen wij deze uiteraard graag. Neem dan contact met ons op. Mail of bel ons.